work news gallery interesting forum
23 квітня, вівторок, 2024 р.Б.
Братство козацького бойового Звичаю "Спас" вважає неприпустимими агресивні дії щодо Грузії, які були вчинені РФ


Братство козацького бойового Звичаю "Спас" вважає неприпустими агресивні дії щодо Грузії, які були вчинені РФ, що є «незаконним, безвідповідальним та деструктивним актом», що «дії Росії порушують 4 підпункт 2 статті Статуту ООН, який встановлює, що всі держави-члени ООН повинні утримуватись від використання сили чи загрози проти цілісності або політичної незалежності іншої країни».

Читати повний текст статті

Ситуація в зоні грузинсько-абхазького та грузинсько-осетинського конфліктів загострюється. Російське втручання стає все більш нав’язливим та неприкритим.

На території невизнаної республіки Абхазії, у місті Галі ввечері 6 липня відбувся вибух, в результаті якого постраждали 10 осіб, 4 з них померли від отриманих поранень. Одразу прозвучали обвинувачення абхазької сторони, яка оголосила винуватцем Службу безпеки Грузії. В свою чергу грузинська сторона має докази вини російських військовослужбовців у цій трагедії, що, очевидно, мали на меті ескалацію конфлікту для можливості введення додаткових військ РФ: за неофіційними даними, планується передислокація в зону конфлікту Псковської десантної дивізії.

Подальші дії дивують все більше. МЗС Росії 9 липня офіційно визнало проліт російських літаків у повітряному просторі Грузії, який був здійснений 8 липня. Згідно даним, які оприлюднила грузинська сторона, у вівторок, 8 липня, в 20.11 за місцевим часом з боку Російської Федерації в районі Рокської ущелини в повітряний простір Грузії увійшли два винищувачі, а в 20.20 – ще два літаки по тому ж маршруту. Майже 40 хв. Чотири військових літаки кружляли над територією північніше Цхінвалі.Таким чином російська сторона де-факто підтвердила військову агресію стосовно суверенної держави. Такими діями Росія показує, що не приймає до уваги суверенітет Грузії, принципи територіальної цілісності та невтручання у внутрішні справи держави, що закріплено всіма визнаними міжнародними документами. Згідно резолюції №3314 Генеральної Асамблеї ООН 1997 р. про визначення агресії, Росія здійснила акт агресії шляхом військового вторгнення на територію Грузії. У відповідь 10 липня голова МЗС Грузії Катерина Ткешклашвілі заявила, що Грузія відкликає для консультацій свого посла з РФ Еросію Кіцмарішвілі.

Братство козацького бойового звичаю «Спас» підтримує заяву МЗС Грузії, в якій дії Росії названі «незаконним, безвідповідальним та деструктивним актом» та говориться про те, що «дії Росії порушують 4 підпункт 2 статті Статуту ООН, який встановлює, що всі держави-члени ООН повинні утримуватись від використання сили чи загрози проти цілісності або політичної незалежності іншої країни». Загальна картина протистояння говорить про те, що Росія намагається використати свої козирі – напівкримінальні режими Абхазії та Південної Осетії, які вона підтримує, для унеможливлення отримання Грузією членства в НАТО. Практика створення та використання маріонеткових режимів на кшталт Південної Осетії, Абхазії, Придністров’я не нова для Росії. В той же час «послідовна» політика Росії щодо таких псевдодержав може перериватись. Прикладом стала ситуація з визнанням незалежності Косово. Росія не визнала незалежність краю, хоча тим самим би підтримала право на незалежність всіх своїх «кишенькових» режимів Але саме в той період вирішувалось питання укладання угоди про дозвіл Сербії будівництва на своїй території 400-кілометрової ділянки російського стратегічного газопроводу «Південний потік».

Отже, Росія як завжди зважає тільки на свої інтереси і намагається маніпулювати та погрожувати іншим державам, дії яких йдуть проти її імперських планів. Яскравим прикладом цього і є ситуація в Грузії.

Поділитись
| додано: 11/07/2008 | root |
Новини
06 січ.
Де не стоятиму - вистою
17 вер.
18 вересня 2013 року відбудеться відкрите засідання Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору
04 вер.
Наливайченко просить Генпрокуратуру захистити права реабілітованих жертв політичних репресій
24 лип.
Щорічний мистецький захід "Толока в Легедзине" цього разу 10 серпня 2013 р.
24 лип.
24 липня 2013, Київ, Майдан Незалежності. ПЕРШИЙ ФЛЕШМОБ-ЗАПРОШЕННЯ НА ЕТНО-ФЕСТИВАЛЬ "ЖНИВА 2013. ДОМОТКАНЬ"
22 черв.
Музей Івана Гончара - 22-23 червня, фестиваль «КОБЗАРСЬКА ТРІЙЦЯ»
22 черв.
Музей Івана Гончара - 22 червня, відкриття виставки «Микола БУДНИК – майстер, художник, поет»
22 черв.
Музей Івана Гончара - 20 червня, відкриття виставки Надії Вінарської-Марченко «Я СВІЙ ЧАС У ВИШИВКАХ ЛИШАЮ...»
15 квіт.
ПРЕС-РЕЛІЗ - В МУЗЕЇ ІВАНА ГОНЧАРА - 16 КВІТНЯ 2013 РОКУ О 17:00 відбудеться творчий вечір ЛІРНИКА ЯРЕМИ
13 квіт.
Вільна дискусія "Сила ненасильницького спротиву. Спогади про Норильське повстання 1953 р."
13 квіт.
24 квітня 2013 р., 11:00 Будинок Вчителя. Круглий стіл, присвячений 95-й річниці Української Держави (Гетьманату П.Скоропадського)
20 лют.
АКЦІЯ Громадського об’єднання «Українська Справа» «ХОЧЕМО ЧИТАТИ ПРЕСУ УКРАЇНСЬКОЮ»
31 січ.
"Патріотами не народжуються, а стають", – Вадим Васильчук
18 січ.
Допоможи встановити меморіальну дошку воїнам Армії УНР
20 груд.
У Харкові міліція затримала 22-х учасників ходи на підтримку Павліченків
14 лист.
They are not killers! - справа Павлiченків.
Внески товариства та благодійні внески людей, які хочуть підтримати нас і нашу діяльність.
 
maidan.org.ua
Дитячо-юнацький еколого-туристичний клуб <Екотур>
Контакти:
Для запитів:question(at)spas.in.ua
Осавул БКБЗ"Спас":vadymyrko(at)spas.in.ua
 +38 (063) 841 44 60
Прес-служба:press(at)spas.in.ua
 +38 (093) 648 11 50
Діяльність | Новини | Світлини | Цікаве | Форум
Події | Спорт | Вишколи | Культура | Контакти
 Розробка та дизайнування - "web-design samsobisam"