work news gallery interesting forum
29 березня, п'ятниця, 2024 р.Б.
Вихід з демократії: код 2450

Нова влада активно працює вже більше 100 днів і за цей час страждають різноманітні сфери суспільного життя - культура, освіта, історія, сфера ЗМІ. Цього разу на Майдані Незалежності знову пройшла акція—проти закону 2450, яким народні обранці вирішили обмежити свободу мирних зборів в Україні. Цей законопроект давно існував і не викликав жодних запитань, доки в нього не запропонували внести правки абсурдного характеру.
Наприклад, про те, що мирні збори не мають заважати органам влади працювати або, що організатори мають за 4 дні повідомляти місце проведення демонстрації. Думаю мислячій людині не важко здогадатися, що під поняття «заважати владі» можна віднести будь-які дії мітингувальників, включно з вигуками та скандуваннями лозунгів та своїх вимог. Але що ж це за протести тоді будуть? Чи може їх варто десь за містом проводити, щоб ніхто не помітив, не дай Боже?
Молоді активісти спочатку оголосили свої вимоги, згодом всі присутні склали за допомогою своїх тіл слово «ні», що символічно означало не згоду з діями влади відносно закону 2450. Через деякий час учасники переформатувалися у слово «так», що означало закріплення демократичного права на мирні збори кожного громадянина України. Не дивлячись на спеку, учасники були як ніколи активними і жваво ділилися своїми думками стосовно дій урядовців з пресою На заході був присутній вже легендарний український журналіст Сергій Андрушко, його сюжети завжди відрізняються глибоким аналізом проблеми та правдивим висвітленням, що нині як не парадоксально є рідкістю. Подившившись ввечері новини, в котре переконалася, що сюжет пана Андрушка був найбільш об’єктивним. Сергій Андрушко вже не раз ставав жертвою утисків з боку урядовців, але тим не менш це не заважає йому робити свою справу попри все.
Повернемось до акції, згодом учасники рушили колоною під будівлю комітетів Верховної Ради, де відбувалася погоджувальна рада щодо внесення поправок до закону 2450. Мітингувальники скандували свої вимоги, допоки до них не почали виходити депутати. Першим «сміливцем» став «регіонал» пан Мірошниченко, який про всяк випадок перейшов на інший бік дороги і дав скромний коментар журналістам, ніби-то нічого страшного не відбувається і себто свободу зібрань ніхто обмежувати не буде. В свою чергу активісти закричали «Ганьба!»., видно депутат їх не переконав.
Подальші події розвивалися активніше: декілька учасників запропонували просто всім сісти і перекрити собою вхід до будівлі і не пускати жодної людини всередину. Ідея знайшла однодумців і вже за декілька хвилин учасники акції сиділи на асфальті, з гаслами про «Свободу зібрань». Цікаво, що у демонстрації взяла участь і відома письменниця і співачка Ірена Карпа зі своїм чоловіком, нагадаю, що Ірена вагітна і до народження доньки залишилося зовсім небагато часу. Тим не менш письменниця активно бере участь у громадських воєвиявленнях.
Наступним «гостем» для протестантів став Володимир Литвин, який пояснив, що поправки до закону 2450 не є такими вже нагайними, спікер усіляко уникав питання щодо відміни цих поправок взагалі. Ледве попрапивши всередину будівлі, політик вніс пропозицію, зважаючи на ситуацію, відкласти розгляд цього законопроекту на тиждень, а тим часом міліція намагалася фізично усунути мітингувальників, за руки відтаскуючи їх від дверей комітетів Верховної Ради. Добре,що людей було багато і сміливим міліціянтам не дали розпускати руки, також всі їхні дії знімали телевізійники, що теж врятувало ситуацію, бо не зрозуміло чим би все це діло закінчилося. Кумедно, що представники міліції не знали жодного із законів стосовно своєї діяльності, якими оперували активісти протесту. З уст правоохоронців лунали фрази на кшталт : «Мы вам ничего не должны», очевидно це стосувалося українських громадян, що дуже надихає.
Зокрема, учасниками акції було зроблено величезний паперовий м’яч квадратної форми,це символізувало, що закон є «квадратним» і має бути доопрацьований. Організатор намагався вручити цей «витвір мистецтва» нардепам, але охорона на вході будівлі подарунок не оцінила, повернувши його назад.
Розгляд законопроекту перенесли на тиждень і протестувальники відмітили це як свою першу маленьку перемогу. Хочу зауважити, що всі дії учасників були надзвичайно узгодженими і грамотними, а головне, що людей було доволі багато. Думаю, якщо акції набудуть ще більш масштабного характеру, нардепам не вдасться прийняти абсурдні поправки до закону 2450.
Прес- служба «Спасу» слідкуватиме за подальшим розвитком подій і повідомлятиме про зміни у справі «обмеження свободи зборів», яку вже встигли назвати кодовим ім’ям «вихід з демократії».

На акції була присутня Катерина Гладка

Поділитись
| додано: 17/06/2010 | KateGladka |
Новини
06 січ.
Де не стоятиму - вистою
17 вер.
18 вересня 2013 року відбудеться відкрите засідання Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору
04 вер.
Наливайченко просить Генпрокуратуру захистити права реабілітованих жертв політичних репресій
24 лип.
Щорічний мистецький захід "Толока в Легедзине" цього разу 10 серпня 2013 р.
24 лип.
24 липня 2013, Київ, Майдан Незалежності. ПЕРШИЙ ФЛЕШМОБ-ЗАПРОШЕННЯ НА ЕТНО-ФЕСТИВАЛЬ "ЖНИВА 2013. ДОМОТКАНЬ"
22 черв.
Музей Івана Гончара - 22-23 червня, фестиваль «КОБЗАРСЬКА ТРІЙЦЯ»
22 черв.
Музей Івана Гончара - 22 червня, відкриття виставки «Микола БУДНИК – майстер, художник, поет»
22 черв.
Музей Івана Гончара - 20 червня, відкриття виставки Надії Вінарської-Марченко «Я СВІЙ ЧАС У ВИШИВКАХ ЛИШАЮ...»
15 квіт.
ПРЕС-РЕЛІЗ - В МУЗЕЇ ІВАНА ГОНЧАРА - 16 КВІТНЯ 2013 РОКУ О 17:00 відбудеться творчий вечір ЛІРНИКА ЯРЕМИ
13 квіт.
Вільна дискусія "Сила ненасильницького спротиву. Спогади про Норильське повстання 1953 р."
13 квіт.
24 квітня 2013 р., 11:00 Будинок Вчителя. Круглий стіл, присвячений 95-й річниці Української Держави (Гетьманату П.Скоропадського)
20 лют.
АКЦІЯ Громадського об’єднання «Українська Справа» «ХОЧЕМО ЧИТАТИ ПРЕСУ УКРАЇНСЬКОЮ»
31 січ.
"Патріотами не народжуються, а стають", – Вадим Васильчук
18 січ.
Допоможи встановити меморіальну дошку воїнам Армії УНР
20 груд.
У Харкові міліція затримала 22-х учасників ходи на підтримку Павліченків
14 лист.
They are not killers! - справа Павлiченків.
Внески товариства та благодійні внески людей, які хочуть підтримати нас і нашу діяльність.
 
maidan.org.ua
Дитячо-юнацький еколого-туристичний клуб <Екотур>
Контакти:
Для запитів:question(at)spas.in.ua
Осавул БКБЗ"Спас":vadymyrko(at)spas.in.ua
 +38 (063) 841 44 60
Прес-служба:press(at)spas.in.ua
 +38 (093) 648 11 50
Діяльність | Новини | Світлини | Цікаве | Форум
Події | Спорт | Вишколи | Культура | Контакти
 Розробка та дизайнування - "web-design samsobisam"