work news gallery interesting forum
29 березня, п'ятниця, 2024 р.Б.
Бізнес на історичній профанації

Богдан Пацкань, історик, для УП

"Моргає турок, шинкарка носить,
Козацтво п'яне, регоче ніч.
- Не пийте, діти, -
Вкраїна просить. -
Не пийте, рідні, проп'єте Січ"
Народна мудрість, автор Степан Пушик

Такого цинізму та нахабства Могилянка не бачила давно: 18 лютого цього року генеральний директор українського підрозділу транснаціональної корпорації Carlsberg Group, відомий українофоб Петро Чернишов зібрався вчити студентів НаУКМА успішності та філософії успіху в рамках студентського гуртка "Наука при каві".

З розмови з організаторами дійства стало зрозуміло, що проведення зустрічі є ініціативою горе-піарщиків "Славутич", Carlsberg Group.

Небайдужі до національної гідності українського народу, справжні могилянські патріоти, об'єднані в організаціях Братство Козацького Бойового Звичаю "Спас" та Спудейське Братство НаУКМА, в свою чергу, виступили з відкритим листом до президента Києво-Могилянської академії Сергія Квіта.

Вони вимагають вжити всіх заходів, аби не допустити ганебного для традицій їхньої Alma Mater виступу цього бізнес-авантюриста, графомана, та неука, автора статей "Спасите наши ОПы" та "Экономика Тараса Бульбы", гідного учня та послідовника у своїх історичних та політекономічних "цікавих дослідах" не менш горезвісного "писаки", одіозного київського журналіста Леся Бузини.

В своїх вищезазначених опусах пан Чернишов порівнює козаків із сомалійськими піратами, чеченськими бойовиками, називаючи українське козацтво "об‘єднаним злочинним угрупованням".

Наведемо кілька цитат зі згаданої статті: "Сомали без других стран жить точно не сможет. Там пока еще много мелких банд - но скоро они укрупнятся, и появится главный рулящий - как кошевой в Сечи и президент в Чечне.

Как казаки заявляли свое право на все окружающие земли, чеченцы на все увиденные ценности, также сомалийцы говорят - раз океан рядом, то он принадлежит нам", "во всех трех случаях мы имеем дело с Организованным Преступным Сообществом (ОПС).

"Возможно, нам уже хватит изо всех сил драться за причастность к тому прошлому, которое учит нас жить без экономики и государства. Учит нас, что страна - так же, как и Сечь - не может прожить самостоятельно, почти как паразит".

У іншій своїй статті, написаній для "Фокусу", Петро Чернишов висловлює свій погляд на вітчизняного виробника ("отечественного производителя"). Назва цього твору звучить як "Спасите наши ОПы", що красномовно показує ставлення автора до проблеми.

У вказаній публікації присутній такий вислів: "Вот так и получается: защищаешь ОПа - получаешь рифмующееся с ним слово из четырёх букв".

Тому виникає багато питань:

Питання до об'єднань та організацій, які вважають себе націоналістичними та патріотичними: як вони можуть спокійно дивитись на те, що елементом ще не затвердженого Великого Державного Герба України може виявитись ... сомалійський пірат, а національний виробник це, виявляється, "...ОПа" ("...рака" українською мовою)?

Статті ж бо вийшли за підписом саме генерального директора "Славутич", Carlsberg Group, а не просто хорошого рязанского пацана Петьки... Вищезгаданого товариша Олеся Бузину за такі статті не раз били по пиці!

Питання до наших парламентарів: чому на державному рівні не дано ходу цій справі?

Чому до сих пір не відправлено офіційного листа до Данії (Carlsberg Group - датське підприємство) з вимогою або офіційно прокоментувати слова свого найманого менеджера, або ганебно звільнити його к бісовій матері, і хай пише, скільки влізе, якщо йому незручно в кріслі генерального директора, а душа проситься на папір?

Питання до акціонерів корпорації: невже настільки їм начхати на національну гідність їхнього споживача, що керувати українським підрозділом поставили людину, яка цей народ, м'яко кажучи, недооцінює?

Питання до городян Львова, традиційно патріотичного "українського П'ємонту": яке після цих наклепницьких статейок моральне право має Carlsberg Group експлуатувати бренд "Львівське"?

Чому львів'яни, які "проковтнули" купівлю українофобами знакового для міста підприємства - міського пивзаводу, що до цього випускав понад десяток сортів живого пива, а зараз перейшов на дешеве стандартизоване транснаціональне пійло, яким споюють нашу молодь, "ковтають" і дебільні статті знахабнілого москалика?

Питання до студентів та викладачів, адміністрації НаУКМА: невже така зустріч відбудеться?.. А завтра що? Олесю Бузині дадуть звання почесного доктора НаУКМА? Петра Чернишова - до наглядової ради Могилянки? Якщо так - в цієї країни немає перспектив! Жодних.

Питання, нарешті, до споживача, до остаточного арбітра в цій справі, питання до нас з вами, любі українці: невже за дешеве пійло проп'ємо душу? Невже і далі продовжуватимемо пити пійло, виготовлене українофобами?..

Як бачимо, шановні українці, життя в суверенній державі не така легка штука, як здавалося в Перестройку: будь-який зайда може образити тебе у твоїй же хаті, інтереси ТНК, як виявилося, захищаються краще за національні, гроші і дешевий алкоголь купують все, навіть національну гідність, а захистити себе маємо тільки самі, більш ніхто.

Тому, такі справи, як "справа Чернишова" це є перевірка. Перевірка на історичність, перевірка на гідність, перевірка на честь. Такі справи є ідеальним індикатором того, наскільки сильна держава, наскільки високий дух нації... Чи ні?

Богдан Пацкань, історик, для УП

Поділитись
| додано: 18/02/2010 | root |
Новини
06 січ.
Де не стоятиму - вистою
17 вер.
18 вересня 2013 року відбудеться відкрите засідання Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору
04 вер.
Наливайченко просить Генпрокуратуру захистити права реабілітованих жертв політичних репресій
24 лип.
Щорічний мистецький захід "Толока в Легедзине" цього разу 10 серпня 2013 р.
24 лип.
24 липня 2013, Київ, Майдан Незалежності. ПЕРШИЙ ФЛЕШМОБ-ЗАПРОШЕННЯ НА ЕТНО-ФЕСТИВАЛЬ "ЖНИВА 2013. ДОМОТКАНЬ"
22 черв.
Музей Івана Гончара - 22-23 червня, фестиваль «КОБЗАРСЬКА ТРІЙЦЯ»
22 черв.
Музей Івана Гончара - 22 червня, відкриття виставки «Микола БУДНИК – майстер, художник, поет»
22 черв.
Музей Івана Гончара - 20 червня, відкриття виставки Надії Вінарської-Марченко «Я СВІЙ ЧАС У ВИШИВКАХ ЛИШАЮ...»
15 квіт.
ПРЕС-РЕЛІЗ - В МУЗЕЇ ІВАНА ГОНЧАРА - 16 КВІТНЯ 2013 РОКУ О 17:00 відбудеться творчий вечір ЛІРНИКА ЯРЕМИ
13 квіт.
Вільна дискусія "Сила ненасильницького спротиву. Спогади про Норильське повстання 1953 р."
13 квіт.
24 квітня 2013 р., 11:00 Будинок Вчителя. Круглий стіл, присвячений 95-й річниці Української Держави (Гетьманату П.Скоропадського)
20 лют.
АКЦІЯ Громадського об’єднання «Українська Справа» «ХОЧЕМО ЧИТАТИ ПРЕСУ УКРАЇНСЬКОЮ»
31 січ.
"Патріотами не народжуються, а стають", – Вадим Васильчук
18 січ.
Допоможи встановити меморіальну дошку воїнам Армії УНР
20 груд.
У Харкові міліція затримала 22-х учасників ходи на підтримку Павліченків
14 лист.
They are not killers! - справа Павлiченків.
Внески товариства та благодійні внески людей, які хочуть підтримати нас і нашу діяльність.
 
maidan.org.ua
Дитячо-юнацький еколого-туристичний клуб <Екотур>
Контакти:
Для запитів:question(at)spas.in.ua
Осавул БКБЗ"Спас":vadymyrko(at)spas.in.ua
 +38 (063) 841 44 60
Прес-служба:press(at)spas.in.ua
 +38 (093) 648 11 50
Діяльність | Новини | Світлини | Цікаве | Форум
Події | Спорт | Вишколи | Культура | Контакти
 Розробка та дизайнування - "web-design samsobisam"